Bezlepkové kremrole s pařížskou šlehačkou


Taky máte tak rádi pařížskou šlehačku? Zkuste ji v kombinaci s domácím listovým těstem, které se rozplývá na jazyku. 



10 ks kremrolí
400 g domácího bezlepkového listového těsta z Adveni hnědá (podrobný recept zde str. 8-10)
1 vajíčko na potření
10 ks formiček na kremrole

+ cukr moučka na konečné dozdobení

Pařížský šlehačka (příprava den předem) 
2 ks smetana ke šlehání
150 g kvalitní hořké čokolády - čím více % použijete, tím méně budou trubičky sladké (já použila 74%)
+ cukr moučka dle chuti (pouze kdo chce krém sladší)



200° | cca 10- 15 min

1. Formičky na kremrole doporučuji jemně pomazat studeným máslem ať máte jistotu, že těsto půjde hladce sundat a nachystejte si plech s pečícím papírem.
2. Listové těsto vyválíme a seřízneme na 25x30 cm (vyválejte o kousek větší ať můžete seříznout okraje do rovna). Z vyváleného těsta si nařežeme proužky široké 3 cm - vyjde nám jich přesně 10. 
3. Připravené proužky těsta (3x25cm) navineme postupně na formičku tím stylem, aby se nám vždy okraje těsta 0,5 cm překrývaly. Takto připravené těsto na formičce pomažeme vajíčkem a položíme na plech (koncem těsta dolů). Pečeme do zlatova.
4. Upečené trubičky vytáhneme z trouby a necháme 2-3 min stát, aby tolik nepálily. Poté je ještě za tepla stáhneme z formičky - jedna strana formičky je vždy užší, takže je sundáme přes tuto stranu (měly by jít krásně hladce, ale pokud by nešly, tak s nimi lehce pootočte a až poté sundejte) a dáme vychladit na mřížku. 
5. Vychlazené korpusy trubiček budeme plnit připraveným krémem. Použijte buď zdobičku a nebo cukrářský pytlík s hrubší špičkou. Krémem naplňte z jedné strany a poté z druhé - tak docílíte toho, že bude kremrole naplněná rovnoměrně. Dejte vychladit do lednice. Před podáváním je pocukrujte.

Pařížská šlehačka (příprava den předem)
1. Nalámanou čokoládu začneme rozpouštět nad vodní lázní společně s polovinou smetany. Až je čokoláda ve smetaně rozpuštěná stáhneme z plamene a pečlivě vmícháme zbytek smetany (stěrkou, určitě nešlehejte). Pokud chcete šlehačku více sladkou, tak přidejte i cukr. 
2. Takto připravenou šlehačku necháme do druhého dne v lednici.
3. Před zdobením druhý den šlehačku vyšleháme. Šleháme ji  na nejnižší stupeň, ať se nám nepřešlehá a nezdrcne. Šlehačka zvětší svůj objem už jen mírně.




* Mouky Adveni mám k dispozici v rámci barteru. Mám s nimi dlouholetou zkušenost, kdy jsem si je sama kupovala a proto jsem ráda, že s nimi mohu tímto způsobem spolupracovat. :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram