Bezlepková pizza bez kynutí

Máte chuť na pizzu a jste zvyklí si ji dělat z kynutého těsta? Tak vyzkoušejte tuhle bez kynutí, budete ji  mít daleko rychleji hotovou a nebude tak vysoká "jako buchta", což se u těch kynutých někdy stává.


na 1 větší pizzu

300 g mouky Adveni zelená
200 ml vody
6 lžic olivového oleje
12 g čerstvého droždí
6 g soli

+ vše co máte rádi (na fotce je rajčatový základ, kvalitní šunka, suchý salám, mozzarella bez laktozy, rajčátka a pesto)

170° cca 15-25 min (dokud není krásně propečená zespodu a křupavé okraje)

1. V míse smícháme mouku, olivový olej, nadrobené droždí, vodu a sůl. Umícháme hladké těsto. Necháme 10 minut odležet, aby se nám s ním lépe pracovalo.
2. Mezitím si připravíme vše, co budeme dávat na pizzu a předehřejeme troubu.
3. Pizzu vyválíme na lehce pomoučeném vále buď do kulata a nebo na celý plech. Nemusíte ji válet moc hrubou, protože v troubě se mírně zvedne a vykyne. Pokud máte rádi vyšší okraje jako já anebo chcete dát tekutější základ, tak aby neztekl, ohněte okraje těsta směrem nahoru a prsty utlačte.
4. Těsto si přeneseme na plech a obložíme vším na co máme chuť. Pečeme ve vyhřáté troubě.


* Mouky Adveni mám k dispozici v rámci barteru. Mám s nimi dlouholetou zkušenost, kdy jsem si je sama kupovala a proto jsem ráda, že s nimi mohu tímto způsobem spolupracovat. :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram