Z másla, domácích vajíček a oříšků, smetany.. prostě poctivá bábovka! A už jen těsto je tak skvělé, že je těžké neochutnávat. :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEit_MmQKZ9HPnD2gMkwJNkQVyjTxUMtoSsXxqkOTcmPX9iNo3VvxyCkR4Z7bnv2HuAinZ-WDc1Gz-rJtk2BGuB-DcbIG2VGR-iIxoZFVx0bQ6GUI6x_-E8Ps9FG2lOt-LISfqjUKbAFa8M/s320/ingredience.jpg)
400 g prosáté polohrubé mouky
220 g cukr krupice
220 g změklého másla
250 ml smetany ke šlehání
200 g mletých vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
5 vajec
3 lžíce rumu (nevynechávejte dělá skvělou chuť! Alkohol se pečením vypaří)
špetka soli do bílků
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHicGRgfMGR05Zut34Srxep6_iGl_ACBgxr1GaPnTtlzVgzVRRoj-AMofLrQZM4yykt-oaKNq6GAitRoY2czwQxNb1zK9Bki_HoeEbV9oWmPclFwUzdlE999wiPR2IbgClhgxvkmGQ5qk/s320/postup.jpg)
1. Troubu předehřejte na 180°, formu vymažte máslem a vysypejte moukou.
2. Bílky oddělte od žloutků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny. Poté postupně zašlehejte mouku, kypřící prášek, smetanu a rum. Nakonec opatrně stěrkou vmíchejte ušlehané bílky.
3. Do takto připravené směsi lehce zamíchejte vlašské ořechy, směs přendejte do formy a pečte přibližně 50 min. (otestujte špejlí)
Žádné komentáře:
Okomentovat