Poctivá ořechová bábovka

Bábovka

Z másla, domácích vajíček a oříšků, smetany.. prostě poctivá bábovka! A už jen těsto je tak skvělé, že je těžké neochutnávat. :) 

400 g prosáté polohrubé mouky
220 g cukr krupice
220 g změklého másla
250 ml smetany ke šlehání
200 g mletých vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
5 vajec
3 lžíce rumu (nevynechávejte dělá skvělou chuť! Alkohol se pečením vypaří)
špetka soli do bílků


1. Troubu předehřejte na 180°, formu vymažte máslem a vysypejte moukou.
2. Bílky oddělte od žloutků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny. Poté postupně zašlehejte mouku, kypřící prášek, smetanu a rum. Nakonec opatrně stěrkou vmíchejte ušlehané bílky.
3. Do takto připravené směsi lehce zamíchejte vlašské ořechy, směs přendejte do formy a pečte přibližně 50 min. (otestujte špejlí)
4. Po upečení nechejte vychladnout, vyklopte z formy a můžete pocukrovat moučkovým cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram