Skvělá koprovka, ať už chcete omáčku či polévku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
pro 2 osoby
menší hrst čerstvého kopru
200 ml vody nebo vývaru
lžíce domácího sádla nebo máslo
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
ocet
třtinový cukr
mléko
1 zakysaná smetana
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Sádlo nebo máslo si necháme rozpustit a přidáme hladkou mouku, tím se nám vytvoří světlá jíška. Přidáme polovinu nasekaného kopru, vodu a jíšku pořádně rozmícháme, aby byla bez hrudek. Přilijeme mléko, množství záleží podle toho jakou požadujeme hustotu.
2. Osolíme, opepříme, ochutíme octem a cukrem dle chuti - podle toho jestli máme radši kyselejší nebo sladší. Přidáme zbytek kopru a povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, kterou pečlivě rozmícháme.
Původně jsem ji vařila jako omáčku, ale na druhý den byla větší chuť na polévku, tak jsem při ohřívání na sporáku rozředila mlékem a byla z ní úžasná polévka s uvařeným vejcem na tvrdo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Hmmm ještě jsem neobědvala, a mám hlad a zrovna dneska dělám něco s koprem :) Ale polévku bych si taky mohla dat :)
OdpovědětVymazatA nechybí tam třeba trochu brambor?
Ne, nechybí. :) polévka je servírovaná s vejcem a přidat ještě brambor tak už by to na polévku bylo moc. Ale samozrejmě, když má někdo v polévce brambor rád, nic nebrání si ho tam přidat.
VymazatKrásný den, Aneta :)