Ať už jako dezert nebo snídaně do postele. Waffle jsou snadné na přípravu a chuťově skvělé a můžeme si je doplnit tím na co máme chuť.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
400g hladká mouka
8lžíc oleje
4 - 4,5 dcl mléka (podle konzistence těsta)
2lžíce vanilkového cukru (dala jsem půl na půl s marcipánovým cukrem)
½ balíčku prášku do pečiva
2 vejce
špetka soli
Nutella, džem/marmeláda, ovoce, zmrzlina atd.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl, žloutky, olej a mléko smícháme. Vytvoříme těsto.
2. Vyšleháme z bílků tuhý sníh (bílky + špetka soli, šleháme na vysoké otáčky dokud nevznikne tuhá bílá hmota = „sníh“. Správná konzistence = když otočíme mísu, sníh drží a nevyklopí se.)
3. Sníh přidáme k těstu a ručně opatrně vmícháme.
4. Pečeme ve wafflovači dozlatova.
TIP: Konzistence těsta záleží na Vás. Mně se lépe dělá s řidším těstem (ale trochu hustějším než na palačinky). Konzistenci doladíte mlékem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Výborné
OdpovědětVymazat