Bezlepková kefírová buchta s marmeládou





dortová forma Ø 24 cm nebo malý plech
350g bezlepková mouka směs (já použila RUMINI univerzal)
250g cukr krystal
1 bzl prášek do pečiva
200ml oleje
500ml kefírového mléla
2 celá vejce
2 lžičky vanilkového extraktu (lze vynechat)

broskvová/meruňková marmeláda nebo džem (nebo příchuť dle libosti)
čokokousky nebo nasekaná čokoláda (lze vynechat)


180° | cca 30-45 min
1. Všechny suché ingredience smíchejte v míse a přidejte kefírové mléko, olej a vejce. Vymíchejte do hladkého těsta do kterého nakonec vmíchejte čokokousky. 
2. Formu vyložte pečícím papírem nebo vymažte a nalijte do ní těsto. Nahoru dejte marmeládu/džem (pokud by byla moc hustá můžete ji naředit troškou rumu a rozmíchat). Pečeme na 180° cca 30 min nebo dle potřeby.
3. Po upečení necháme vychladit a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram