Bezlepkové listové košíčky se smetanovo-tvarohovým krémem, jahodami a mandlemi


Skvělý svěží dezert! Pokud už máte přípravné listové těsto, tak máte za hodinu hotovo. Dezert můžete připravovat v různých obměnách, záleží pouze na tom jaké ovoce použijete.




na 12 ks košíčků
450 g domácího bezlepkového listového těsta z Adveni hnědá (podrobný recept zde str. 8-10)
1 vanička tučného tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr 
4 - 6 lžic moučkového cukru
čerstvé jahody
opražené plátky mandlí

na dozdobení
javorový sirup

200° | cca 15 min

1. Přichystáme si formu na muffiny nebo silikonové košíčky.
2. Těsto vyválíme 0,5 cm hrubé a nakrájíme na 12 stejně velkých čtverců.
3. Každý čtverec vložíme do formy na muffiny, dno prstem zarovnáme s formou a vytvoří se nám tím hezké košíčky. Pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě na spodní a horní ohřev. Upečené košíčky necháme vychladnout.
4. Přichystáme si krém tak, že vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha, zašleháme vanilkový a moučkový cukr dle chuti. Myslete při slazení na to, že listové těsto není sladké. Nakonec zašleháme tvaroh a vymícháme hladký, pevný krém. Nešlehejte příliš dlouho ať se nepřešlehá. Dáme vychladit do lednice.
5. Jahody si nakrájíme na plátky, plátky mandlí na suché pánvičce opražíme do zlatova.
6. Vychladlý košíček plníme krémem, přidáme plátky jahod, posypeme mandlemi a na závěr polijeme lžičkou javorového sirupu.

Doporučení: Košíčky vždy plňte až před konzumací. Těsto tím bude stále krásně křupavé a nerozmočí se. Nenaplněné košíčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. 

* Mouky Adveni mám k dispozici v rámci barteru. Mám s nimi dlouholetou zkušenost, kdy jsem si je sama kupovala a proto jsem ráda, že s nimi mohu tímto způsobem spolupracovat. :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram