Vánoční cukroví | Bezlepkové bochánky s pistáciemi


Pokud chcete mít na vánočním stole cukroví, které je méně sladké, tak doporučuji si upéct tyto jemné bochánky. 


cca 50 malých bochánků
170 g mouky Adveni žlutá
110 g změklého másla
50 g krupicového cukru
70 g namletých nesolených pistácií

Na ozdobu
rozpuštěná čokoláda
nebo
vanilkový moučkový cukr (pokud je chcete mít více sladké)


170° | cca 8-10 min (do zlatova - na plechu ještě dojdou, tak ať nejsou ze spodu spálené)

1. Cukr utřeme se změklým máslem a přidáme zbytek ingrediencí. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odležet min. 2 hodiny. Před tím než budeme tvořit bochánky, tak si těsto z lednice vyndáme a necháme povolit, aby se s ním dobře pracovalo. 
2. Z těsta děláme kuličky, ale ne příliš velké, protože se nám v troubě ještě zvětší. Můžeme je buď nechat na plechu kulaté a nebo je pomoučenou vidličkou jemně splácnout. Pokud tak uděláme, tak po upečení budou více křupavé, ale ne tak nadýchané. Já to udělala půl na půl.
3. Po upečení je necháme na plechu vychladnout a poté je dozdobíme rozpuštěnou čokoládou (můžeme je i namáčet). Pokud máte raději sladší cukroví, tak je ještě vlažné obalte ve vanilkovém moučkovém cukru.

Doporučení: Uchovávejte je vychladlé ve vzduchotěsné nádobě vyložené papírovým ubrouskem (vsákne mastnotu a vlhkost - ideální je občas ho vyměnit) a vydrží skvělé a vláčné i několik týdnů.


* Mouky Adveni mám k dispozici v rámci barteru. Mám s nimi dlouholetou zkušenost, kdy jsem si je sama kupovala a proto jsem ráda, že s nimi mohu tímto způsobem spolupracovat. :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram