Bezlepkové slané koláčky z listového těsta s pestem a kozím sýrem

Křupavé domácí listové těsto, které chutná jako to lepkové a k tomu kombinace pesta a kozího sýru. To jsou tyhle slané koláčky, které si můžete dát na večeři, svačinku a nebo jako chuťovku pro návštěvu. Pokud nemáte rádi intenzitu kozího sýru, tak ho vyměňte za jiný. :) 



10 ks koláčků ⌀ 8-10 cm
400 g domácího bezlepkového listového těsta z Adveni hnědá (podrobný recept zde str. 8-10)
150 g kozího sýru s bílou plísní (typu hermelín) 
10 lžiček pesta (já použila pesto z medvědího česneku)
jarní cibulka
1 vajíčko na potření
semínka na ozdobu (já použila černý sezam)


200° | cca 15 min

1. Sýr si nakrájíme na tenčí plátky, jarní cibulku nakrájíme i se zelenou natí. Vajíčko si v hrnku nebo misce rozšleháme.
2. Těsto si vyválíme 0,5 cm hrubé a vykrajujeme kulatým vykrajovátkem (nebo skleničkou) 10 ks plných koleček, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka pomažeme vajíčkem.
3. Ze zbytku těsta budeme vykrajovat kolečka stejné velikosti do kterých uděláme díru menším vykrajovátkem a vykrojený vnitřek dáme pryč. Takto vykrojené kolečko položíme na to pomazané vajíčkem. Vznikne nám uprostřed důlek, který budeme plnit. Pomažeme okraje vajíčkem.
4. Do důlku si dáme lžičku pesta, které rozprostřeme, na to dáme plátky sýru, posypeme cibulkou a nakonec posypeme semínky.
5. Pečeme v předehřáté troubě na horní a spodní ohřev cca 15 min dozlatova. Po vychladnutí uchováváme ve vzduchotěsné krabičce. Skvělé jsou i 3. den - pokud je dříve nesníte :)

Doporučení: pokud po kompletaci koláčků zůstaly zbytky těsta, tak z nich udělejte tyčinky, pomažte vajíčkem, posypte semínky a upečte spolu s koláčky. 




* Mouky Adveni mám k dispozici v rámci barteru. Mám s nimi dlouholetou zkušenost, kdy jsem si je sama kupovala a proto jsem ráda, že s nimi mohu tímto způsobem spolupracovat. :) 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram