Bezlepkové směsi plné škrobu.. to není nic pro mě. Takže od receptů na bublaninu, kdy takové mouky jsou hlavní součástí jsem upustila a rozhodla se zariskovat a zkusit koláč podle sebe. A mňam! Je nádherně vláčný i další den.
Jo a je testovaný i na tom, kdo lepek jí. :)
Jo a je testovaný i na tom, kdo lepek jí. :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEit_MmQKZ9HPnD2gMkwJNkQVyjTxUMtoSsXxqkOTcmPX9iNo3VvxyCkR4Z7bnv2HuAinZ-WDc1Gz-rJtk2BGuB-DcbIG2VGR-iIxoZFVx0bQ6GUI6x_-E8Ps9FG2lOt-LISfqjUKbAFa8M/s320/ingredience.jpg)
3 vejce (žloutky a bílky odděleně)
3/4 hrnku cukr krystal
1 hrnek jáhlové mouky
1/2 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku kokosové mouky
1/2 hrnku kokosového oleje
1 a 3/4 hrnku mléka
1 bezlepkový prášek do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
rybíz (nebo jiné ovoce)
3 lžíce cukru (v případě použití sladkého ovoce cukr vynechat)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHicGRgfMGR05Zut34Srxep6_iGl_ACBgxr1GaPnTtlzVgzVRRoj-AMofLrQZM4yykt-oaKNq6GAitRoY2czwQxNb1zK9Bki_HoeEbV9oWmPclFwUzdlE999wiPR2IbgClhgxvkmGQ5qk/s320/postup.jpg)
170° | cca 50 min
1. Žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny.
2. Ke žloutkům přidáme zbytek ingrediencí kromě bílků. Vyšleháme v hladké těsto.
3. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a lehce přimícháme k vyšlehanému těstu.
4. Rybíz (nebo jiné kyselé ovoce) smícháme se 3 lžícemi cukru, promícháme.
5. Do vymazané formy/plechu těsto nalijeme a nahoru nasypeme rybíz obalený cukrem.
6. Pečeme na 170° cca 50 min - použijte test špejlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat