Hned měkké, takže si nemusíte dělat starosti s tím, jak dlouho je dopředu péct!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEit_MmQKZ9HPnD2gMkwJNkQVyjTxUMtoSsXxqkOTcmPX9iNo3VvxyCkR4Z7bnv2HuAinZ-WDc1Gz-rJtk2BGuB-DcbIG2VGR-iIxoZFVx0bQ6GUI6x_-E8Ps9FG2lOt-LISfqjUKbAFa8M/s320/ingredience.jpg)
400g hladká mouka
2 ks vejce
2 lžíce holandského kakaa
1 lžička sody
2-3 lžičky perníkového koření
2 lžíce medu (ne více!)
140g cukr moučka
100g másla
1 celé rozkvedlané vejce na potření
TIP: Já na zdobení používám Královskou Glazuru (0,5 kg cca 120 Kč a vydrží klidně i do dalšího roku). Jde s ní krásně zdobit tenké tahy nebo naopak vylívat větší plochy. Prášek se ředí jen po lžičkách vodou.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHicGRgfMGR05Zut34Srxep6_iGl_ACBgxr1GaPnTtlzVgzVRRoj-AMofLrQZM4yykt-oaKNq6GAitRoY2czwQxNb1zK9Bki_HoeEbV9oWmPclFwUzdlE999wiPR2IbgClhgxvkmGQ5qk/s320/postup.jpg)
1. Měkké máslo, cukr a vejce vyšleháme. Přidáme koření, med, sodu, kakao, prosátou mouku a vypracujeme hladké pružné těsto, které dáme odležel do lednice.
2. Těsto vyválíme na silnější plát a vykrajujeme. Pečeme na 180°cca 7-9 min.
3. Ihned po vytažení z trouby ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným vejcem (nebojte, vejce na teplém perníčku nebude syrové, takže nic nehrozí).
Žádné komentáře:
Okomentovat