Dort Pavlova

Velká nadýchaná pusinka se šlehačkou, ovocem a karamelovou polevou!








Nadýchaná pusinka
6 bílků (pokud používáte mražené jako já, tak 180 g)
300 g cukru krupice
1 lžíce balsamica nebo vinného octu
špetka soli

Šlehačkový krém
2 kelímky smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
3 lžíce moučkového cukru 

Na dozdobení (dle libosti)
ovoce
karamel
čokoláda




Nadýchaná pusinka
1. Troubu předehřejte na 150°, plechy si vyložte pečícím papírem. Pokud chcete, můžete si předkreslit na pečící papír kruhy (já zvolila 3 velikosti), které pomohou v nanášení bílkové hmoty.
2. Bílky se špetkou soli vyšlehejte, na nízké otáčky, do tuhého sněhu. Poté postupně zašlehávejte cukr. Až je cukr zašlehaný, přidejte balsamico (nebo vinný ocet), které pečlivě smíchejte.
3. Na předkreslené kruhy rozdělte hmotu a lehce ji stěrkou rozprostřete po obvodu kruhu.
4. Troubu stáhněte na 120° a dejte pusinky péct na cca 1 hodinu. V okamžiku, kdy jsou na povrchu křupavé, vypněte troubu a s pootevřenými dvířky nechte vychladnout.
5. Po vychladnutí prokládejte Pavlovu ušlehanou šlehačkou a na poslední vrstvu šlehačky dejte dle libosti ovoce.

Šlehačkový krém
1. Vychlazenou smetanu vyšleháme se ztužovačem šlehačky (můžete ho i vynechat, já ho ale pro zaručenou pevnost a výdrž použila) a poté můžete dle chuti lehce osladit moučkovým cukrem a lehce ho vmíchat.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram