Skvělý, snadný, rychlý, svěží.. může být snad lepší kombinace?
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEit_MmQKZ9HPnD2gMkwJNkQVyjTxUMtoSsXxqkOTcmPX9iNo3VvxyCkR4Z7bnv2HuAinZ-WDc1Gz-rJtk2BGuB-DcbIG2VGR-iIxoZFVx0bQ6GUI6x_-E8Ps9FG2lOt-LISfqjUKbAFa8M/s320/ingredience.jpg)
Korpus forma ⌀ 28 cm
2 balíčky "BeBe" sušenky nebo máslové
120 g rozpuštěného másla
Krém
4 měkké tvarohy (polo nebo plnotučné)
moučkový cukr dle chuti
citronová kůra
250 ml smetana ke šlehání
ztužovač šlehačky
Ovocné želé
300-500 g vypeckovaných mražených višní (nebo jiné ovoce)
cukr krystal dle chuti
1 ks cukrárenské želé
1 dcl vody
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHicGRgfMGR05Zut34Srxep6_iGl_ACBgxr1GaPnTtlzVgzVRRoj-AMofLrQZM4yykt-oaKNq6GAitRoY2czwQxNb1zK9Bki_HoeEbV9oWmPclFwUzdlE999wiPR2IbgClhgxvkmGQ5qk/s320/postup.jpg)
1. Sušenky si rozdrtíme (nebo rozmixujeme), zalijeme rozpuštěným máslech a rukou zpracujeme. Směs bude stále spíš sypká, tak je to správně.
2. Do dortové formy nasypeme sušenkovou směs, rukou rozprostřeme a umačkáme až do krajů.
3. Tvarohy, citronovou kůru a moučkový cukr vyšleháme. Zvlášť v míse vyšleháme smetanu se ztužovačem do tuhé šlehačky a stěrkou vmícháme k tvarohové směsi.
4. Připravený krém přendáme rovnoměrně na korpus v dortové formě a dáme do lednice, než si připravíme želé.
5. V kastrůlku dáme ohřát ovoce, cukr a zalijte ho 1 dcl vody (cukr dle chuti přidejte i v průběhu vaření). V okamžiku, kdy ovoce pustí šťávu a probublává, odstavíme z plamene a tyčovým mixérem rozmixujeme - ne úplně do hladka, menší kousíčky jsou žádoucí. Vmícháme metličkou sáček cukrárenského želé a necháme vychladnout, až višňová směs začne mírně tuhnout.
6. Vychladlou višňovou směs nalijeme na připravený korpus s krémem a dáme zatuhnout na cca 2 h (ale nejlepší je tvarožník nechat odležet přes noc).
Žádné komentáře:
Okomentovat