Nepečený tvarožník s višňovým želé | Cheesecake


Skvělý, snadný, rychlý, svěží.. může být snad lepší kombinace?


Korpus forma ⌀ 28 cm
2 balíčky "BeBe" sušenky nebo máslové
120 g rozpuštěného másla

Krém
4 měkké tvarohy (polo nebo plnotučné)
moučkový cukr dle chuti
citronová kůra
250 ml smetana ke šlehání
ztužovač šlehačky

Ovocné želé
300-500 g vypeckovaných mražených višní (nebo jiné ovoce)
cukr krystal dle chuti
1 ks cukrárenské želé
1 dcl vody

1. Sušenky si rozdrtíme (nebo rozmixujeme), zalijeme rozpuštěným máslech a rukou zpracujeme. Směs bude stále spíš sypká, tak je to správně. 
2. Do dortové formy nasypeme sušenkovou směs, rukou rozprostřeme a umačkáme až do krajů.
3. Tvarohy, citronovou kůru a moučkový cukr vyšleháme. Zvlášť v míse vyšleháme smetanu se ztužovačem do tuhé šlehačky a stěrkou vmícháme k tvarohové směsi.
4. Připravený krém přendáme rovnoměrně na korpus v dortové formě a dáme do lednice, než si připravíme želé.
5. V kastrůlku dáme ohřát ovoce, cukr a zalijte ho 1 dcl vody (cukr dle chuti přidejte i v průběhu vaření). V okamžiku, kdy ovoce pustí šťávu a probublává, odstavíme z plamene a tyčovým mixérem rozmixujeme - ne úplně do hladka, menší kousíčky jsou žádoucí. Vmícháme metličkou sáček cukrárenského želé a necháme vychladnout, až višňová směs začne mírně tuhnout.
6. Vychladlou višňovou směs nalijeme na připravený korpus s krémem a dáme zatuhnout na cca 2 h (ale nejlepší je tvarožník nechat odležet přes noc).







Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram