Podzimní snídaně | Zapečená ovesná kaše


Snídaně provoněná podzimem!


pro 2 osoby
110 g ovesných vloček
1 větší jablko
2 lžíce kokosu
1 lžička kokosového cukru 
1 lžička skořice
půl lžičky perníkového koření
trocha citronové kůry
mléko (já použila kokosové z plechovky)

Na ozdobení
sirup dle chuti (já použila agávový sirup)
ovoce, oříšky, semínka, čokoláda..

Kaši si připravuji den předem a ráno ji dávám zapéct.
1. Všechny sypké suroviny společně s kůrou z citronu smícháme v míse. Jablko si očistíme, na jemno nastrouháme a přidáme k sypké směsi (nevymačkáváme šťávu, přidáme ho i s ní). Přilijeme kokosové mléko (od oka) a pečlivě smícháme. Zabalíme a dáme do lednice.
2. Druhý den ráno přilijeme trochu mléka, zamícháme, (pokud chcete přimíchejte na kousky nasekanou čokoládu), přendáme do misek a dáme do trouby zapéct na 170° cca 25 min. Po zapečení ozdobíme tím čím máme chuť, jemně zakápněme sirupem a podáváme.

1 komentář:

  1. Mňam.. miluji podzimní snídaně, které voní po jablkách nebo hruškách, skořici, medu a oříškách :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětSmazat

Instagram