Kuřecí kari s dýní a kokosovým mlékem

Tohle kuře na kari si určitě zamilujete, jako já!



pro 2 osoby
2 kuřecí prsa nakrájené na kostičky
čtvrt malé hokaido dýně
1 střední cibule
2 stroužky česneku
plechovka kokosového mléka
2 lžičky kurkumy
2 cm čerstvého zázvoru
3 lžičky kari
1 lžíce bramborového škrobu
půl lžičky římského kmínu
sůl, pepř
olej

Příloha
200 g jasmínové rýže

1. Očištěné a nakrájené kuřecí prsa na kostičky osolíme, opepříme a přidáme 3 lžičky kari. Zamícháme a dáme odležet do lednice (nejlépe přes noc.)
2. Čtvrtku menší dýně si nakrájíme na menší kostičky a dáme péct do trouby na 170° cca 15 min (aby byla na skus.)
3. Česnek oloupeme a rozmáčkneme nožem, zázvor očistíme a nakrájíme na malé kousky. Římský kmín v hmoždíři rozdrtíme. Vše společně s kurkumou, arašídy a polovinou kokosového mléka dáme do úzké vysoké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme do řidší pasty. Dáme vařit přílohu podle návodu (já ji dělám v rýžovaru.)
4. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Na hlubší pánvi/hrnci si rozpálíme olej a mezitím si do kuřecího masa přimícháme škrob. Maso na oleji osmahneme z obou stran, aby se nám zatáhlo. Poté přidáme cibulku, kterou restujeme společně s masem. Až bude cibulka měkká přidáme dýni a společně chvíli restujeme. 
5. Do opečeného masa, cibulky a dýně přidáme připravenou pastu, kterou společně se vším zamícháme. Poté přilijeme zbytek kokosového mléka, promícháme, popřípadě dochutíme solí, pepřem a necháme pod pokličkou probublávat dokud nebude příloha hotová (cca 20 min.) Servírujeme s rýží a můžeme dozdobit arašídy.


Kurkumu v BIO kvalitě, pražené nesolené arašídy, kokosové mléko v plechovce za slušnou cenu a nejen to můžete zakoupit v eshopu BENU lékárna | Zdravá výživa

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram