Jestli máte rádi chuť oříšků, tak si tenhle skvělý koláč určitě upečte.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
koláčová forma ⌀ 26 cm
200 g kvalitní hořké čokolády
130 g mletých vlašských ořechů
5 ks vajec
2 lžíce třtinového cukru
2 hrušky
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Čokoládu rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků.
2. Žloutky vyšleháme se 2 lžícemi třtinového cukru do pěny. Zašleháme mleté oříšky a poté i lehce vychladlou, rozpuštěnou čokoládu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přimícháme ke směsi. Hrušky nakrájíme na menší kousky.
3. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme do formy a poklademe hruškami. Pečeme v předehřáté troubě na 180° cca 30 - 45 min. (vyzkoušejte testem špejlí)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat