Bulgur s pečenou zeleninou, bylinkami a kozím sýrem

Úžasná kombinace pečené zeleniny s kozím sýrem a brusinkami. Můžeme podávat teplé, vlažné i studené.


na 2-3 porce
100 g bio kozí sýr
200 g bulgur
6 ks menších mrkví
1 ks červené papriky
5 ks cherry rajčátek
zelené fazolové lusky (libovolně)
olivový olej
čerstvé bylinky (já použila libeček, bazalku a oregáno)
sušené bylinky (já použila provencalské koření)
sůl, pepř
sterilované brusinky

1. Mrkev oškrábeme, přepůlíme a poté přepůlíme ještě jednou. Papriku zbavíme pecek a nakrájíme na 4 kusy. Do každého kousku papriky uděláme nožem lehce 2 zářezy do slupky. Mrkev i papriku dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a posypeme sušenými bylinkami. Dáme péct do trouby na 150° dokud nebude mrkev měkká.
2. Až je mrkev měkká, vypneme troubu a přidáme na plech k zelenině přepůlené rajčátka a necháme v zavřené troubě dokud se nám neuvaří bulgur.
3. Dáme vařit bulgur podle návodu na obalu. Pokud chcete použít zelené fazolové lusky, tak je osmahneme na menší pánvičce s trochou oleje, lehce osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky. Měkké fazolové lusky, poté vmícháme do bulguru se zeleninou - v dalším kroku.
4. Uvařený bulgur dáme do mísy k tomu připadáme pečenou zeleninu z trouby, kterou si, ale ještě nakrájíme na menší kousky. Přidáme nasekané čerstvé bylinky, a trochu si můžeme nechat na dozdobení na talíři. Zamícháme.
5. Bulgur smíchaný se zeleninou na talíři zakápneme olivovým olejem, posypeme bylinkami, nahoru dáme kozí sýr nakrájený na menší kousky a na něj brusinky. Při jídle doporučuji brusinky lehce zamíchat do bulguru, chuť je potom skvělá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram