![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
500 g hladká mouka
125 g máslo
80 g cukr krupice
10 g domácího vanilkového cukru
10 g domácího vanilkového cukru
42 g droždí (jedna kostka)
200 g smetana 12% (jeden kelímek)
1 dcl mléka
1 dcl mléka
3 žloutky
špetka soli
1 lžíce citronové šťávy
citronová kůra z jednoho citronu
Na potření
1 vejce
med
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Všechny ingredience vytáhneme a necháme při pokojové teplotě. Máslo necháme změknout.
2. Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru uděláme kvásek.
3. Máslo, cukr, žloutky, špetku soli, citronovou šťávu a kůru vyšleháme. K vyšlehané směsi přidáme kvásek, mouku, vlažnou smetanu a vypracujeme těsto, které lehce pomoučíme a dáme na hodinu kynou na teplé místo. (pokud by při zadělávaní nemělo těsto správnou konzistenci kynutého těsta, tak přidejte trošku mouky navíc)
4. Vykynuté těsto přepracujeme v rukách a rozdělíme na stejně velké kusy, ze kterých v rukách vyválíme válečky a tvoříme tvary, jaké chceme. Poté je na plechu potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct do trouby na 180° cca 30 min.
5. Po vytažení z trouby, ještě horké, pokapeme medem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat