Zelňáky



Skvělé s česnekovým dipem jako samostatné jídlo. Nebo je nakrájejte na menší kousky a podávejte jako slané pohoštění návštěvě či dobrotu k filmu
Já je udělala z domácího kysaného zelí a domácího uzeného.

na 2 plechy
800 g hladká mouka
550 g kysaného zelí
250 g sádlo
2 ks vejce
sůl, pepř, drcený kmín
uzené nakrájené na kostičky 

+ rozkvedlané vejce na potření
+ celý kmín na posypání

1. Zelí pokud je moc kyselé lehce propláchneme, vymačkáme a překrájíme. Sádlo necháme změknout. Plechy vymažeme sádlem a troubu předehřejeme na 190°. 
2. Všechny ingredience zpracujeme dohromady. Na lehce pomoučeném vále vyválíme do placky podobného tvaru jako je plech. Přeneseme válečkem na plech a menším válečkem vyválíme na cca půl cm silnou placku, která je přes celý plech.
3. Nožem naznačíme kostky, potřeme vejcem, posypeme kmínem a dáme péct dozlatova. Necháme vychladnout a oddělíme je od sebe nožem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram