Vínové cukroví (na sladko i slano) | Vánoční cukroví


Tak nadýchané a křehké, že mi připomínají listové těsto, mňam. Dají se udělat na sladko, ale také na slano!


300 g hladká mouka
300 g máslo
2 žloutky
5 lžic bílého vína

Na obalení
vanilkový moučkový cukr

TIP: Pokud je chcete naslano, stačí je před pečením potřít vajíčkem a posypat solí, kmínem nebo jakýmkoliv kořením. Vynecháte pouze obalení v cukru. A že slané chutnají naprosto úžasně!

1. Změklé máslo a všechny ostatní ingredience spojíme a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici v sáčku nebo potravinářské folii.
2. Odpočaté těsto vyválíme asi na 0,5 cm  (hruběji než na linecké!) a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 170° cca 15 min - až se hezky zvednou a zezlátnou. Ještě teplé je obalujeme v připraveném cukru.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram