Tak nadýchané a křehké, že mi připomínají listové těsto, mňam. Dají se udělat na sladko, ale také na slano!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
300 g hladká mouka
300 g máslo
2 žloutky
5 lžic bílého vína
Na obalení
vanilkový moučkový cukr
TIP: Pokud je chcete naslano, stačí je před pečením potřít vajíčkem a posypat solí, kmínem nebo jakýmkoliv kořením. Vynecháte pouze obalení v cukru. A že slané chutnají naprosto úžasně!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Změklé máslo a všechny ostatní ingredience spojíme a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici v sáčku nebo potravinářské folii.
2. Odpočaté těsto vyválíme asi na 0,5 cm (hruběji než na linecké!) a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 170° cca 15 min - až se hezky zvednou a zezlátnou. Ještě teplé je obalujeme v připraveném cukru.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat