Skvělá, vláčná.. na chlebíčky jako dělaná!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
na 2 veky
1 kg polohrubé mouky
160 g másla
500 ml mléka
1 kostka droždí
4 lžičky soli
lžíce cukru
rozkvedlané vejce na potření
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Z 200 ml mléka, droždí a lžíce cukru uděláme kvásek, máslo rozpustíme a necháme zchladit. Až vzejde smícháme ho se všemi zbylými ingrediencemi do hladkého, tužšího, těsta. Lehce posypeme v míse moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu kynout na teplé místo.
2. Vykynuté těsto ještě propracujeme v rukách, rozdělíme na dva stejně velké díly. Těsto vyválíme a smotáme do veky - doporučuji kouknout na youtube, jak na to. (není to vůbec nic složitého) Necháme na plechu, kynout ještě půl hodiny.
3. Po vykynutí na plechu je pomažeme vajíčkem a dáme péct na 180° cca 25 min. (vyzkoušejte test špejlí a upečte je hezky dozlatova) Poté necháme vychladnout a můžeme krájet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat