Plněné rybízovým rosolem s tvarohem, máslem a jahůdkama. Naplnit je můžete i čerstvým ovocem nebo třeba džemem..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
pro 2-3 osoby
2 hrnky hladké mouky (já použila babiččina volba kynuté těsto - byla v brandnooz boxu)
necelý hrnek mléka
špetka soli
2 lžičky třtinového cukru
1 vejce
necelý balíček sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
rybízový rosol, džem nebo čerstvé ovoce
kousek másla, moučkový cukr a tvaroh
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Mouku prosejeme, přidáme vlažné mléko droždí a zasypeme cukrem. Pokud používáme čerstvé droždí necháme vzejít kvásek, pokud sušené můžeme hned pokračovat. Přidáme špetku soli, vejce a zpracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Pomoučíme ho a necháme kynout.
2. Vykynuté těsto lehce propracujeme rukama a rozdělíme na stejné velké kusy, které plníme a tvarujeme knedlíky. Přikryjeme je utěrkou a 10 min necháme odpočívat.
3. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 5-10 min. Poté na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme také tvaroh smíchaný s moučkovým cukrem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat