Ořechový dort s lehkým krémem a ovocem | Naked cake


Ořechový korpus provlhčený vanilkovým rumem, promazaný malinovým džemem, prokládaný plátky jahod a svěží lehký krém. Úžasná kombinace.


Ořechový korpus
(na formu o  26 cm nebo jako já dvě ⌀ 18 cm)
300g polohrubé mouky
360g cukr moučka
150g mletých vlašských ořechů
6ks vejce
15 lžic horké vody
3/4 prášku do pečiva
špetka soli

Krém
130 g másla
3 vaničky tučného tvarohu
400 ml smetany ke šlehání
4 lžíce moučkového cukru
2 ztužovače šlehačky

džem, rum (nejlépe domácí vanilkový), jahody a ovoce na ozdobení


Ořechový korpus
1. Korpus upečeme den předem.
Oddělíme bílky od žloutku a vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky a ostatní ingredience vyšleháme. Poté opatrně vmícháme tuhý sníh. Pečeme v troubě při 170° cca 45 min (dokud není špejle po píchnutí suchá.)
2. Necháme do druhého dne pořádně vychladit a poté rozřízneme. Snažíme se rozříznout korpus rovně, proto je nejlepší, když si předem nožem naznačíme ze všech stran kudy povedeme řez - pokud nemáme doma pilku na dorty.
3. Rozříznutý korpus ze všech stran provlhčíme rumem a dokud nebudeme mít připravený krém necháme odpočívat. Poté promažeme džemem, dáme větší vrstvu krému a poklademe plátky jahod či jiného ovoce. Poslední vrstvu tvoří krém, který ozdobíme ovocem dle naší fantazie.

Krém
Máslo necháme změknout, poté vyšleháme s cukrem a zašleháme také tvarohy. Smetanu vyšleháme se ztužovačem šlehačky a přimícháme k máslu s tvarohem. Přikryjeme folií a dáme vychladit do lednice.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram