Klasické, kynuté, kváskové.. Lívance! Na všechny způsoby skvělé. Kynuté z droždí a nebo tyto úžasné z kvásku jsou prostě skvělé a možná mě nadchly o kapánek víc než klasické, ale i ty mají své kouzlo, jsou nádherně nadýchané - recept na ně najdete taky na blogu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
140 g aktivního kvásku (dokrmený 70 g žitné mouky a 70 ml vody)
300 g hladké mouky
400 ml mléka
3 lžíce domácího vanilkového cukru
1 vejce
špetka soli
olej nebo kousek másla na smažení
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
Aktivní kvásek smícháme v míse s prosátou moukou, mlékem, cukrem, špetkou soli a necháme dvě hodiny kynout. Poté přimícháme vejce a smažíme, na troše kvalitního oleje nebo másla, na rozpáleném lívanečníku. Na talíři jsem je lehce pocukrovala moučkovým cukrem, pokapala švestkovým sirupem, přidala bílý neslazený jogurt a banán.
Na sucho bych je nedělala, takhle jsou daleko lepší a pokud použijete trochu kvalitního oleje nebo másla, jednou za čas Vám to neuškodí.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat