Úžasné, křehké, čokoládové a nepřeslazené. Bio čokoládový puding vařený s hořkou čokoládou a skvělý lehký mascarpone krém společně s křehkým těstem, které se rozplývá na jazyku? Jedním slovem, perfektní.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
(15 větších tartaletek)
300 g hladká mouka
200 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
citronová kůra
Čokoládový puding
1 balíček BIO čokoládového pudingu (Amylon - obsahuje opravdu kakao)
500 ml mléka
2 lžíce moučkového cukru
50 g hořké 70% čokolády
Macarpone krém
250 g mascaprone
200 ml 30% smetany
1 ztužovač šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
Tartaletky
1. Ušleháme změklé máslo, cukr, žloutek. Poté přidáme kůru a mouku. Zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme odležet do lednice.
2. Z odleželého těsta si tvoříme malé válečky, které dáme do formiček (nebo použijte silikonové košíčky na muffiny) a prstem rozprostřeme po okraji i dnu. Nebo můžeme těsto vyválet, vykrajovat kolečka a pokládat je do formy.
3. Připravené tartaletky propícháme po dnu vidličkou a dáme péct na 170° dozlatova. Poté necháme vychladit.
4. Teplý uvařený puding lžící rozdělíme do tartaletek a necháme ztuhnout. Poté si do cukrářského sáčku dáme mascarpone krém a ozdobíme jim vychladlý puding. Nakonec můžeme ozdobit ovocem a nastrouhanou čokoládou.
Čokoládový puding
400 ml mléka si dáme ohřát na sporák. V hrníčku si ve zbylých 100 ml rozmícháme puding , cukr a přidáme společně s nalámanou čokoládou k teplému mléku. Za stálého míchání uvaříme klasický puding. Čokoláda se během houstnutí rozpustí.
Krém
Šlehačku si v míse lehce vyšleháme a poté k ní přidáme ztužovač, mascarpone, cukr a vyšleháme do hladkého, pevného krému, který dáme vychladit a následně použijeme ke zdobení.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat