Křehké čokoládové tartaletky s mascarpone krémem

Čokoládové tartaletky s mascarpone krémem
Úžasné, křehké, čokoládové a nepřeslazené. Bio čokoládový puding vařený s hořkou čokoládou a skvělý lehký mascarpone krém společně s křehkým těstem, které se rozplývá na jazyku? Jedním slovem, perfektní.
(15 větších tartaletek)
300 g hladká mouka
200 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
citronová kůra

Čokoládový puding
1 balíček BIO čokoládového pudingu (Amylon - obsahuje opravdu kakao)
500 ml mléka
2 lžíce moučkového cukru
50 g hořké 70% čokolády

Macarpone krém
250 g mascaprone
200 ml 30% smetany
1 ztužovač šlehačky
2 lžíce moučkového cukru

Tartaletky
1. Ušleháme změklé máslo, cukr, žloutek. Poté přidáme kůru a mouku. Zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme odležet do lednice.
2. Z odleželého těsta si tvoříme malé válečky, které dáme do formiček (nebo použijte silikonové košíčky na muffiny) a prstem rozprostřeme po okraji i dnu. Nebo můžeme těsto vyválet, vykrajovat kolečka a pokládat je do formy.
3. Připravené tartaletky propícháme po dnu vidličkou a dáme péct na 170° dozlatova. Poté necháme vychladit.
4. Teplý uvařený puding lžící rozdělíme do tartaletek a necháme ztuhnout. Poté si do cukrářského sáčku dáme mascarpone krém a ozdobíme jim vychladlý puding. Nakonec můžeme ozdobit ovocem a nastrouhanou čokoládou.


Čokoládový puding
400 ml mléka si dáme ohřát na sporák. V hrníčku si ve zbylých 100 ml rozmícháme puding , cukr a přidáme společně s nalámanou čokoládou k teplému mléku. Za stálého míchání uvaříme klasický puding. Čokoláda se během houstnutí rozpustí.

Krém 
Šlehačku si v míse lehce vyšleháme a poté k ní přidáme ztužovač, mascarpone, cukr a vyšleháme do hladkého, pevného krému, který dáme vychladit a následně použijeme ke zdobení.

Tartaletky





Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram