Extra čokoládové cupcake s oříšky a nutellou || Chocolate cupcakes

Čokoládové cupcakes
Jsem asi v nebi, protože dlouho jsem si neužila tak dokonalou chuť, opravdu! Nebojte se, že by byly přeslazené.. v těstě jsem ubrala cukru kvůli nutelle a krém je čistě neslazený, z kvalitní hořké čokolády, takže se chutě dokonale doplňují. Věřte mi. 


(cca 16 košíčků)
90 g hladké mouky
90 g polohrubé mouky
170 g cukr krystal
3 střední vejce
50 g kvalitního kakaa
250 ml vařící vody
120 g másla
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátu
1 lžička mandlového nebo vanilkového extraktu
špetka soli
nasekané lískové oříšky

+ Nutella

Krém
100 g hořké čokolády (min. 70%)
200 ml 33% smetany
250 g másla

1. Máslo necháme změknout, žloutky oddělíme od bílků, troubu předehřejeme na 180°
2. Do vařící vody vmícháme kakao a necháme vychladit. Máslo a cukr ušleháme, poté zašleháme žloutky. Mouky prosejeme k ušlehanému máslu, přidáme kypřící prášek, extrakt, oříšky a šleháme dále. Poté přidáme vychladlé kakao a společně ušleháme do hladkého těsta bez hrudek.
3. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do těsta.
4. Do košíčků (papírové, silikonové nebo forma na muffiny) dáme na dno lžíci těsta, na to lžičku nutelly a do 3/4 plníme těstem. Pečeme na 180° cca 20 min. Poté necháme vychladnout a zdobíme dle naší fantazie.

Krém
1.Smetanu přivedeme lehce k varu a zalijeme jí čokoládu nalámanou na kousíčky. Necháme chvíli stát a poté pořádně pomícháme, čokoláda se krásně rozpustí. Dáme do lednice vychladit.
2. Máslo ušleháme (pokud chceme krém sladký přidáme pár lžic moučkového cukru, já ho schválně nesladím, skvěle se doplňuje se sladkým košíčkem). A poté postupně zašleháváme vychlazenou čokoládu se smetanou. Necháme znovu vychladit a poté zdobíme.


Čokoládové cupcake

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram