Byla to výzva, vyzkoušet můj milovaný čokoládový fondant udělat zdravě. Výzvy mám ráda a nemohla jsem se dočkat až to vyzkouším, takže jsem se do toho pustila daleko dříve než bylo v plánu. Popravdě jsem nečekala, že mi tak zachutná. Čekala jsem, že bude chutnat úplně jinak, když jsou všechny ingredience vyměněné za zdravé. Ale je to skvělé a už jen málokdy budu dělat klasickou verzi
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
120g kokosového oleje
50g kokosového cukru
75g špaldové mouky
50g hořké čokolády (min. 70%)
50g kokosového cukru
75g špaldové mouky
50g hořké čokolády (min. 70%)
4 vrchovaté lžičky karobu + 1 lžíce kokosového oleje
3ks vejce
20g karobu
20g karobu
+ mražené ovoce a 2 lžičky kokosového cukru
+ formičky na soufflé či kvalitní keramické hrníčky
1. Vyšleháme kokosový cukr, vejce a rozpuštěný kokosový olej.
2. Přidáme špaldovou mouku, kakrob a šleháme dále.
3. Rozpustíme čokoládu na lžíci kokosového oleje a přidáme 4 vrchovaté lžičky karobu. Poté ji přidáváme, za stálého mícháni do směsi a prošleháme.
4. Necháme těsto odpočinout cca 30 min.
5. Vymažeme si formičky trochou másla či kokosového oleje a vysypeme karobem.
6. Naplníme formičky asi tak 1-2cm pod okraj.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat