Zapečené jáhly s růžičkovou kapustou a baby špenátem

Snadné, zdravé a chutné jídlo.


půl hrnku jáhlu
růžičková kapusta
1 červená cibule
dvě hrsti baby špenátu
1 stroužek česneku
1 vejce
nastrouhaný sýr
sůl, pepř, olivový olej


1. Růžičkovou kapustu očistíme od svrchních lístků, košťál sřízneme a lehce nařízneme do křížku. Očištěnou kapustu dáme vařit do vody vroucí cca 15 min. Dáme vařit jáhly podle návodu na obalu. (já vždy na půl hrnku jáhlu dám 1 hrnek vařící vody a nechám 15 min. vařit)
2. Očistíme si červenou cibuli a nakrájíme na jemno. Baby špenát propláchneme a nasekáme. V hluboké pánví na troše olivového oleje restujeme cibuli a přidáme baby špenát, který vydusíme. Poté k tomu přidáme uvařenou růžičkovou kapustu a jáhly. Vše společně promícháme.
3. Vejce si rozklepneme do hrníčku, prolisujeme česnek, přidáme sůl, pepř a společně rozkvrdláme. Do zapékací mísy dáme směs z pánve a rovnoměrně polijeme vajíčkem. Poté můžeme vidličkou propíchat a uhladit, aby se vajíčko dostalo všude. Nahoru nasypeme tvrdý sýr a dáme na 20 min. zapéct do trouby při 180°, na posledních 5 min. odklopíme víčko a zapneme gril.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram