Nadýchané, voňavé, vláčné dortíčky.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
125g másla
125g krupicového cukru
2 vejce
125g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
6 lžič mléka
1 lžička vanilkového extraktu
Krém
125g másla
1 bio vanilkový puding
350 ml mléka
4 lžíce moučkového cukru
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Máslo necháme změknout (i to na krém), mouku prosejeme přes sítko, žloutky oddělíme od bílků. Troubu předehřejeme na 190°
2. Změklé máslo, cukr, žloutky a vanilkový extrakt vyšleháme. Poté přidáme mouku a mléko. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme k vyšlehané směsi.
3. Papírové košíčky (nebo silikonové) plníme 1-2 cm pod okraj. Nejlépe to jde cukrářským jednorázovým sáčkem s ustřiženou špičkou. Dáme péct na cca 20 min. a poté necháme vychladnout.
4. Uvaříme klasicky puding z jednoho sáčku pudingu, 350 ml mléka a 2 lžícemi cukru. Za občasného míchání ho necháme vychladit.
5. Změklé máslo s 2 lžícemi cukru vyšleháme a poté postupně zašleháváme vychladlý puding. Krém necháme vychladit.
6. Do cukrářského sáčku s kovovou špičkou naplníme krém, kterým zdobíme upečené košíčky. Dozdobit můžeme, čokoládou, zdobením, ovocem nebo čímkoliv nás napadne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat