Vánoční cukroví, Velké vanilkové rohlíčky plněné krémem

Vánoční cukroví, Velké vanilkové rohlíčky plněné krémem

Na internetu se mi nelíbil žádný recept natolik, abych je podle něho upekla. Tak jsem je sestavila ze svých receptů, jen připadala pár ingrediencí na víc, pro skvělou chuť.


Těsto
300g hladká mouka
200g másla
100g cukr moučka
100g ořechů (vlašské, lískové nebo půl na půl)
2 žloutky
1 vanilkový cukr (nejlépe domácí)
1 lžička skořice
citronová kůra

Krém
250g cukr moučka
3 celá vejce
1 vanilkový cukr (nejlépe domácí)
2 kostky másla

Na ozdobení
Čokoláda, mleté ořechy, kokos

Krém Vám vyjde na ozdobení dvou dávek, nebo rohlíčků a ještě dalšího cukroví - já s nim plnila více druhů, proto jestli chcete jen na jednu dávku rohlíčků tak udělejte poloviční dávku.

1. Máslo necháme změknout, mouku prosejeme. Všechny ingredience dáme do mísy a zpracujeme hladké těsto, které necháme min. 2 hodiny odležet v lednici.
2. Formičky na velké rohlíčky si můžeme lehce vymazat mašlovačkou s olejem nebo máslem. Z těsta uždibujeme stejně velké kousky, ze kterých uděláme malý váleček a vyplníme jim formičku - palcem lehce uplácneme, aby se nám vytvořil prostor na krém. Pečeme na 170° do zezlátnutí a ještě teplé vyklopíme z formiček. 
3. Krém připravíme tak, že moučkový cukr, vanilkový a vejce vyšleháme nad vodní lázni do zhoustnutí. (připravíme si větší a menší hrnec - do většího dáme vroucí vodu a menší postavíme na to. Vodu necháme jen opravdu lehounce probublávat. V horním hrnci šleháme krém.)Necháme vychladnout a poté zašleháme změklé máslo. 
4. Rohlíčky plníme cukrářským sáčkem, necháme ztuhnout a poté ozdobíme dle naší fantazie.(můžeme kousek slepených rohlíčků, z obou stran, namočit v rozpuštěné čokoládě a obalit do mletých oříšků nebo kokosu.)

1 komentář:

  1. Dnes jsem rohlíčky upekla, jsou vynikající!! S těstem se moc dobře pracuje, rohlíčky šly vyklepnout i bez vymazání formiček. Plnit budu až v týdnu před vánocemi. Děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat

Instagram