Taky milujete vanilkové rohlíčky, které se přímo rozplývají na jazyku? Křehké, provoněné vanilkovým cukrem a oříšky. Bez nich by nebyly ty pravé Vánoce!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
300g hladká mouka
200g másla
100g cukr moučka
100g mletých ořechů (vlašské, lískové nebo půl na půl)
2 žloutky
1 vanilkový cukr (nejlépe domácí)
vanilkový moučkový cukr (nejlépe domácí - na obalení)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Máslo necháme změknout, mouku prosejeme přes sítko. Všechny ingredience dáme do mísy a zpracujeme hladké těsto, které necháme min. 2 hodiny odležet v lednici.
2. Použijeme formičky, vykrajovátka nebo jiné vychytávky a tvoříme rohlíčky. Nebo je můžeme udělat klasicky ručně - vyválíme si tenký váleček, který si nakrájíme na stejné dílky, ze kterých uděláme malé válečky a vytvarujeme do tvaru rohlíčku.
3. Pečeme na 170° lehce do zlatava. Nachystáme si do misky moukčový vanilkový cukr (nebo klasicky moučkový cukr a do něj přidáme sáček vanilkového) a v něm obalujeme ještě teplé rohíčky.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat