Musím říct, že takhle jsem si nepochutnala už dlouhou dobu. Vepřovou panenku mám opravdu ráda a ráda jí zkouším na různé způsoby. Vznikl z toho tento recept, ke kterému se určitě brzy zase vrátím, protože tohle jídlo jsem si opravdu zamilovala a vychutnala.
Bramboro-dýňového pyré se vůbec nebojte a vyzkoušejte ho. Chuť dýně nepřevažuje, ale dodává tomu šmrnc.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
vepřová panenka
olivový olej
3 stroužky česneku
sůl, pepř
trocha vývaru (já ho mám připravený ve formě na led)
Pyré
4 střední brambory
4 pořádné lžíce dýňového pyré
1 větší červená cibule
1 stroužek česneku
trocha citronové šťávy
olivový olej
sůl, pepř
libeček (nebo jiná bylinka)
trocha teplého mléka
1 cm plátek másla
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Panenku očistíme, ale necháme jí v celku, osolíme a opepříme jí. Česnek prolisujeme, "pomažeme" a obalíme jím celou panenku, kterou zakapeme olivovým olejem ze všech stran a zabalíme do alobalu. Necháme den a noc marinovat.
2.Brambory očistíme a dáme vařit. Na pánev si dáme trochu olivového oleje a osmahneme do zlatova červenou cibuli, kterou jsme si na jemno nakrájeli. Poté přidáme dýňové pyré, které osolíme, opepříme, přidáme do něj stroužek prolisovaného česneku a trochu citronové šťávy. Uvařené brambory pomačkáme, přidáme připravené ochucené pyré, trochu teplého mléka a máslo. Vše metličkou (nebo metličkovým mixérem) promícháme a vyšleháme hladké bramborovo-dýňové pyré do kterého vmícháme nasekaný libeček.
3. Panenku po marinování očistíme od česneku (připaloval by se nám a zhořkl) a na rozpálené pánvi opečeme tak jak máme rádi (medium, nebo propečeme). Na konec k masu přidáme trochu vývaru, který lehce povaříme a vytvoří se nám šťáva na maso.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat