Marinovaná vepřová panenka v česneku. bramborovo-dýňové pyré

Marinovaná vepřová panenka v česneku. bramborovo-dýňové pyré

Musím říct, že takhle jsem si nepochutnala už dlouhou dobu. Vepřovou panenku mám opravdu ráda a ráda jí zkouším na různé způsoby. Vznikl z toho tento recept, ke kterému se určitě brzy zase vrátím, protože tohle jídlo jsem si opravdu zamilovala a vychutnala.

Bramboro-dýňového pyré se vůbec nebojte a vyzkoušejte ho. Chuť dýně nepřevažuje, ale dodává tomu šmrnc.


vepřová panenka
olivový olej
3 stroužky česneku
sůl, pepř
trocha vývaru (já ho mám připravený ve formě na led)

Pyré
4 střední brambory
4 pořádné lžíce dýňového pyré
1 větší červená cibule
1 stroužek česneku
trocha citronové šťávy
olivový olej
sůl, pepř
libeček (nebo jiná bylinka)
trocha teplého mléka
1 cm plátek másla

1. Panenku očistíme, ale necháme jí v celku, osolíme a opepříme jí. Česnek prolisujeme, "pomažeme" a obalíme jím celou panenku, kterou zakapeme olivovým olejem ze všech stran a zabalíme do alobalu. Necháme den a noc marinovat.
2.Brambory očistíme a dáme vařit. Na pánev si dáme trochu olivového oleje a osmahneme do zlatova červenou cibuli, kterou jsme si na jemno nakrájeli. Poté přidáme dýňové pyré, které osolíme, opepříme, přidáme do něj stroužek prolisovaného česneku a trochu citronové šťávy. Uvařené brambory pomačkáme, přidáme připravené ochucené pyré, trochu teplého mléka a máslo. Vše metličkou (nebo metličkovým mixérem) promícháme a vyšleháme hladké bramborovo-dýňové pyré do kterého vmícháme nasekaný libeček.
3. Panenku po marinování očistíme od česneku (připaloval by se nám a zhořkl) a na rozpálené pánvi opečeme tak jak máme rádi (medium, nebo propečeme). Na konec k masu přidáme trochu vývaru, který lehce povaříme a vytvoří se nám šťáva na maso.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram