Budu se znovu opakovat, ale základní linecké těsto používám opravdu na nespočet způsobů a receptů. Tentokrát jsem si připravila skořicové sušenky - z lineckého těsta. Křehké, vláčně, křupavé! Budou skvělé po celý rok a když na ně použijete vánoční razítka tak jako součást vánočního stolu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
300g hladká mouka
200g máslo (nejlepší je opravdu máslo)
100g cukr moučka
kůra z citronu
1 žloutek
špetka mletého badyánu
lžička mleté skořice
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Ušleháme změklé máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme kůru, mouku, badyán a skořici.
2. Zpracujeme hladké těsto, které dáme do potr. folie a min na 1hodinu odležet do lednice či chladna (klidně celou noc.)
3. Podsypeme si vál a váleček, vyválíme těsto drubší než na linecké cukroví. Vykrajujeme různé tvary, použijeme razítka na sušenky.
4. Pečeme na 170° do zezlátnutí.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat