Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík jsem dělala poprvé. Nečekala jsem, že se tak povede. Rozplývá se na jazyku, je chuťově skvělý a skvěle se doplňuje s omáčkou. Teď budu dělat knedlíky častěji!

6 ks rohlíků
3 vejce
250 ml mléka
20 g másla
hrst bylinek (použila jsem libeček a trochu bazalky)
50-80 g hrubé mouky
sůl, pepř

1. Rohlíky si nakrájíme na kostičky, rozprostřeme na plech a dáme sušit do trouby při 50° asi půl hodiny. Rozpustíme si máslo, přidáme ho k mléku. Oddělíme si žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme nasekané bylinky a lehce osolíme a trochu opepříme.
2. Připravené rohlíky si dáme do mísy a zalijeme máslem smíchaným s mlékem, necháme chvíli nasáknout. Přidáme žloutky s bylinkami a zamícháme. Přisypáváme mouku (od oka) a propracujeme. 
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh (se špetkou soli) a přidáme ke směsi v míse. Jemně propracujeme, pokud se nám to bude zdát moc řídké, přidáme mouku.
4. Z připravené směsi uděláme dva knedlíky. Polovinu směsi si dáme na potravinářskou folii a zabalíme. Balením si vytvoříme šišku knedlíku jakou chceme. Poté dáme ještě do jedné folie a kraje zauzlíme. To stejné uděláme s druhou půlkou směsi. Připravené šišky knedlíků na několika místech propíchneme a vaříme cca 25 min v osolené vroucí vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram