Karlovarský knedlík jsem dělala poprvé. Nečekala jsem, že se tak povede. Rozplývá se na jazyku, je chuťově skvělý a skvěle se doplňuje s omáčkou. Teď budu dělat knedlíky častěji!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
6 ks rohlíků
3 vejce
250 ml mléka
20 g másla
hrst bylinek (použila jsem libeček a trochu bazalky)
50-80 g hrubé mouky
sůl, pepř
sůl, pepř
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Rohlíky si nakrájíme na kostičky, rozprostřeme na plech a dáme sušit do trouby při 50° asi půl hodiny. Rozpustíme si máslo, přidáme ho k mléku. Oddělíme si žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme nasekané bylinky a lehce osolíme a trochu opepříme.
2. Připravené rohlíky si dáme do mísy a zalijeme máslem smíchaným s mlékem, necháme chvíli nasáknout. Přidáme žloutky s bylinkami a zamícháme. Přisypáváme mouku (od oka) a propracujeme.
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh (se špetkou soli) a přidáme ke směsi v míse. Jemně propracujeme, pokud se nám to bude zdát moc řídké, přidáme mouku.
4. Z připravené směsi uděláme dva knedlíky. Polovinu směsi si dáme na potravinářskou folii a zabalíme. Balením si vytvoříme šišku knedlíku jakou chceme. Poté dáme ještě do jedné folie a kraje zauzlíme. To stejné uděláme s druhou půlkou směsi. Připravené šišky knedlíků na několika místech propíchneme a vaříme cca 25 min v osolené vroucí vodě.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat