K receptu se sama velice často vracím, takže je vyzkoušený nespočetněkrát. Zatím každý komu jsem tohle jídlo připravila chválil a velice si pochutnal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
kuřecí stehna
kysané zelí
brambory
anglická slanina
cibule
česnek
sůl,pepř, kmín (drcený, celý)
máslo
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme. Česnek prolisujeme a potřeme jim stehna, která také osolíme, opepříme a lehce posypeme drceným kmínem.
2. Brambory očistíme a nakrájíme. Zelí dáme lehce okapat. Cibuli nasekáme na jemno.
3. Zelí v pekáči smícháme s nasekanou cibulí a anglickou slaninou na kostičky. Jemně osolíme opepříme, přidáme kmín a zamícháme. Zelí rozložíme po celém dnu pekáče. Na něj položíme pár plátku anglické slaniny na kterou dáme stehna. Do volných míst dáme brambory, které posolíme a pokmínujeme. Na brambory a stehna dáme kousíčky másla.
4. Pekáč přikryjeme víkem a dáme péct na 180° na cca hodinu. Posledních 15 min. před vytažením sundáme víko a zapneme gril, pro křupavou kůžičku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat