Vepřová panenka, pepřová omáčka a zapečená bramborová kaše





Vepřovou panenku mám moc ráda a naprosto k ní zbožňuji pepřovou omáčku. Zapečená bramborová kaše je skvělá, vyzkoušejte.


Dnes bez přesného poměru ingrediencí. Je jen na Vás kolik brambor, masa, pepře zvolíte.
vepřová panenka
zelený pepř (nakládaný)
sůl, pepř
olej

Pepřová omáčka
150ml smetana na vaření
100ml vývar
zelený pepř
máslo

Zapečená bramborová kaše
brambory
anglická slanina
červená cibule
mléko, máslo



1. Panenku očistíme, nakrájíme na silnější plátky a pouze jemně naklepeme a osolíme, opepříme. Dáme do misky.
2. Zelený pepř si rozdrtíme a přidáme společně s olejem k panence. Vše necháme uležet, nejlépe přes noc.
3. Očistíme, nakrájíme a uvaříme brambory. Slaninu si nakrájíme na malé kousky, cibuli na drobno a společně opečeme do zlatova.
4. Brambory scedíme a pomačkáme. Přidáme máslo a vlažné mléko, ušleháme kaši do které vmícháme opečenou cibuli se slaninou. Kaši plníme do silikonových formiček na muffiny (nebo do jakékoliv formy) a pečeme při 200°asi 20 min.
5. Rozpálíme si pánev, na které zprudka opečeme naloženou panenku. Pokud nechcete medium, ale pořádně propečenou tak jí opékejete déle. Hotové maso odložíme stranou, nejlépe do lehce předehřáté trouby, nebo do vypnuté trouby ke kaši (nechte ji lehce pootevřenou ať není tolik horká a maso se nevysuší.)
6. Na pánvi, kde jsme dělali maso přidáme máslo a celý zelený pepř, necháme ho chvíle opéct. Poté přilijeme vývar a smetanu a necháme vyvařit do námi požadované konzistence.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram