Těstoviny se dají připravit doslova na tisíce způsobů. Můžete je připravit s čímkoliv co máte doma, dají se obměňovat a tak se nikdy neomrzí.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
200g těstoviny
konzerva rajčat (pokud máte domácí, tím lépe!)
1ks červená cibule
1ks jarní cibulka
3 stroužky česneku
balkánský sýr
rukola
olivový olej
konzerva tuňáka
sůl, pepř, kari
lžíce cukru krystal
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a dva stroužky nakrájíme na plátky. Na pánvi s olivovým olejem osmahneme cibulku, až začne zlátnout přidáme nasekaný česnek. Jakmile zavoní přidáme konzervu rajčat. Poslední stroužek česneku do směsi prolisujeme.
2. Směs ochutíme pepřem, kari, solí, cukrem a necháme pomalu vařit, až se vypaří přebytečná voda.
3. Dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu. Tuňáka si necháme okapat od oleje. Rukolu překrájíme na menší kousky, jarní cibulku nakrájíme a dáme společně do mísy.
4. Uvařené těstoviny scedíme, ale neproplachujeme studenou vodou. Přidáme je do mísy s rukolou a cibulkou, zakápneme olivovým olejem a zamícháme.
5. Tuňáka na talíř servírujeme jako posledního, je lepší, když není teplý. Nezapomeňme přidat také balkánský sýr.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Podle receptů moc nevařím, většinou to dopadne tak, že spoustu věcí nemám a tak vařím z toho co najdu a co se mi tam líbí, tohle vypadá tak krásně, že to snad i vyzkouším! :)
OdpovědětVymazat