Lehká rybičková / sardinková pomazánka


Bez másla, majonézy a jiných dochucovadel (hořčice, kečup atd.). A i tak je opravdu moc dobrá a není v ní až takový chuťový rozdíl.

2ks sardinek v konzervě
1ks cibule
1pol. lžíce lučiny/žervé
2pol. lžíce polotučného tvarohu
hrst baby špenátu (nebo rukoly či polníčku)
sůl, pepř
+ libovolně 1 vejce natvrdo 

1. Sardinky dáme okapat od oleje. Poté vybereme kostru a maso ze sardinky dáme do mixéru-sekáčku.
2. Nakrájenou cibuli přidáme k rybičkám, k tomu tvaroh a lučinu. Přidáme také hrst nahrubo nasekaného baby špenátu a kdo chce také vejce uvařené natvrdo. Vše společně pomixujeme (na hrubo nebo jemno - podle toho co máte raději). Dochutíme solí, pepřem a dáme uležet a vychladit do ledničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram