Tiramisu



Ano Tiramisu. Žádné náhražky jako pomázankové máslo, upečený plát těsta a vše co si lidé dokážou navymýšlet. 

Nevynechala jsem ani vejce, které se dají vyměnit za smetanu. Mám domácí, včera snesené, takže nemám žádné obavy.


500g mascarpone
1,5 balíčku cukrářských piškotů
5 čerstvých vajec
5 lžic cukru krupice
2 panáky Amaretto
200ml espresso
kvalitní kakao 
špetka soli

1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
2. Žloutky s cukrem vyšleháme do jemné pěny. Přidáme mascarpone, 1 panák Amaretto a jemně zašleháme.
3. Do žloutkové směsi přidáváme ušlehaný sníh a opatrně vmícháme sníh (ručně, ne mixérem.)
4. Do espressa přidáme panáka Amaretta.
5. Do jakékoliv formy, kterou jsme zvolili pokládáme jemně namočené piškoty (v kávě) a na to vrstvu krému. Pokračujeme až bude forma plná, poslední vrstvu tvoří krém, který posypeme kakaem.
6. Dáme do lednice, nejlépe přes noc.

2 komentáře:

  1. Říkejte si co chcete, ale z pomazánkovýho a od maminky je tiramisu prostě nejlepší :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, dezert to bude určitě perfektní, jen to není tiramisu :)

      Vymazat

Instagram