Ano Tiramisu. Žádné náhražky jako pomázankové máslo, upečený plát těsta a vše co si lidé dokážou navymýšlet.
Nevynechala jsem ani vejce, které se dají vyměnit za smetanu. Mám domácí, včera snesené, takže nemám žádné obavy.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
500g mascarpone
1,5 balíčku cukrářských piškotů
5 čerstvých vajec
5 lžic cukru krupice
2 panáky Amaretto
200ml espresso
kvalitní kakao
špetka soli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
2. Žloutky s cukrem vyšleháme do jemné pěny. Přidáme mascarpone, 1 panák Amaretto a jemně zašleháme.
3. Do žloutkové směsi přidáváme ušlehaný sníh a opatrně vmícháme sníh (ručně, ne mixérem.)
4. Do espressa přidáme panáka Amaretta.
5. Do jakékoliv formy, kterou jsme zvolili pokládáme jemně namočené piškoty (v kávě) a na to vrstvu krému. Pokračujeme až bude forma plná, poslední vrstvu tvoří krém, který posypeme kakaem.
6. Dáme do lednice, nejlépe přes noc.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Říkejte si co chcete, ale z pomazánkovýho a od maminky je tiramisu prostě nejlepší :-) :-) :-)
OdpovědětVymazatTo věřím, dezert to bude určitě perfektní, jen to není tiramisu :)
Vymazat