Všichni je známe z Vánoc z cukroví, ale dají se servírovat celý rok. Ve velké velikosti se dají koupit přes celý rok v obchodech, cukrárnách. Takže si je určitě ve velké vel. upečte jen tak, nebo pro návštěvu.
Tenhle recept je starý desítky let po prababičce cukrářce,poměry v tomto receptu jsou přesné a díky tomu je linecké ihned křehké, vláčné a naprosto fantastické!.To zaručuji. :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
Z jedné dávky je cca : 12ks párů koleček o Ø 7cm + 10ks párů srdíček Ø 7cm + malá srdíčka z vnitřků a zbytků těsta
300g hladká mouka
200g máslo (nejlepší je opravdu máslo, ne tuk, hera atd.)
100g cukr moučka
kůra z citronu (nebo citronovy olejíček)
1 žloutek
Džem/marmeláda
Do džemu si přidejte rum, pro lepší chuť a konzistenci. Nebojte se přidat klidně 2-3 lžičky.
TIP: Já mám v rumu na pečení v láhvi celou vanilku. Rum má pak pro pečení lepší chuť a vůni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Ušleháme změklé máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme kůru a mouku.
2. Zpracujeme hladké těsto, které dáme do potr. folie a min na 1hodinu odležet do lednice či chladna (klidně celou noc.)
3. Podsypeme si vál a váleček, vyválíme těsto cca 0,5cm tenké. Vykrajujeme libovolné, ale velké tvary. Nezapomeňte udělat každému páru jedno kolečko/srdíčko i uprostřed.
4. Pečeme na 170° do zezlátnutí.
5. Po vychladnutí mažeme džemem či marmeládou.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat