Vyzkoušejte tuto pomazánku. Nebojte se i těm, kterým celer nechutná bude pomazánka chutnat. Celer tam je velice jemný a dominují tam jiné potraviny, takže opravdu nechutná výrazně po celeru! Uleželá na druhý den je perfektní a celer nepatrný.
0,5kg celeru (nemusíte odvažovat přesně)
větší mrkev
4 sterilizované okurky
tavený sýr (3 „obdélníčky“)
1-2 lžíce pom. Másla
3 lžičky hořčice
2-3 lžíce majonézy
2 lžičky mléka
1 stroužek česnek
1 menší cibule
sůl, pepř
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Celer a mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Cibulku a okurky si nakrájíme na jemno. Přidáme do mísy k celeru a mrkvi.
2. V druhé mističce si smícháme tav. Sýr, pomazánkové máslo, hořčici, majonézu a mléko. Vše pořádně promícháme a přidáme do mísy se zeleninou.
3. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, osolíme, opepříme dle chuti a společně vše promícháme.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat