Carpaccio
3ks červené řepy
9stroužků česneku
hrubozrnná sůl, pepř
olivový olej
3lžičky balzamikového octu
balkánský nebo kozí sýr
Zálivka
šťáva z citronu
bodlákový olej (nebo obyčejný)
sůl, pepř
Karamelizovaná cibulka
1 větší červená cibule
olej
2 lžíce cukru
2 lžíce balzamikový ocet
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
Carpaccio
1. Řepu omyjeme (neloupeme) a osušíme. Nachystáme si alobal, do kterého jí budeme balit (Každá řepa zvlášť).
2. Na alobal si dáme hrubozn. sůl, pepř a položíme řepu. Řepu také osolíme a opepříme a přidáme k ní 3 stroužky NEoloupaného česneku. Od oka ji zakapeme olivovým olejem (nebojte se množství) a na 1 řepu 1 lžíci u balzamikového octa. Alobal uzavřeme, ať nám neuniká pára a ani olej/šťáva.
3. Pečeme v troubě při 200° (nejlépe horkovzduch) asi hodinu.
4. Po upečení propícháme, aby vyšla pára, necháme vychladnout. Poté řepu oloupeme a nakrájíme, na co nejtenčí plátky se nám podaří.
5. Na talíři podáváme s karamelizovanou cibulkou. Nakrájenou řepu klademe na talíř lehce přes sebe a přelijeme zálivkou. Na řepu dáme nakrájený sýr.
Zálivka
Smícháme vše podle naší chuti. Udělejte si zálivku kyselejší.
Karamelizovaná cibulka
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
2. Do malého kastrůlku si dáme olej a cibuli.
3. Až cibule zesklovatí zasypeme jí cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme balzamikový ocet a společně vaříme dokud se vůně octu nevypaří
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat