Bezlepkové listové tyčinky s olivami a sušenými rajčaty


Snadné a rychlé pohoštění pro návštěvu, na oslavy anebo jen tak jako mlsání. Rozhodně jsou návykové!




cca 20 ks tyčinek dlouhých 10 cm
450 g domácího bezlepkového listového těsta z Adveni hnědá (podrobný recept zde str. 8-10)
olivy nakrájené na plátky
sušená rajčata nasekaná na kousky
1 rozkvedlané vajíčko 
oblíbené koření
sůl

200° | cca 15 min

1. Těsto rozválíme na obdélník do tenka. Jednu polovinu těsta poklademe olivami a sušenými rajčaty - pokud chcete, aby v každé tyčince bylo obojí, tak olivy i rajčata dejte na celou půlku jinak na jednu část poloviny dejte olivy a na tu druhou rajčata. Druhá polovina těsta zůstává prázdná. 
2. Druhou polovinou těsta, která je prázdná, překlopíme na naplněnou část a rukou lehce přitiskneme. Vznikne nám taková naplněná "kapsa".
3. Kapsu pomažeme vajíčkem, posypeme kořením a solí.
4. Nařežeme na tak dlouhé tyčinky jak nám vyhovuje a cca 2 cm široké. Na plech vyložený pečícím papírem klademe tyčinky, které v ruce jemně zatočíme do spirálky. (Já tyčinky nařezala cca 12x2cm a dvakrát zatočila - výsledná tyčinka byla dlouhá cca 10 cm).
5. Tyčinky na plechu potřeme ještě vajíčkem (protože zatočená část je nepomazaná) a pečeme dozlatova v rozehřáté troubě na spodní a horní ohřev, bez horkovzduchu. 


* Mouky Adveni mám k dispozici v rámci barteru. Mám s nimi dlouholetou zkušenost, kdy jsem si je sama kupovala a proto jsem ráda, že s nimi mohu tímto způsobem spolupracovat. :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram