Skvělý bezlepkový banánový chlebíček testovaný i na těch, kteří lepek jí. Některým v porovnání s kouskem lepkového, který měli před tím, chutnal více. A navíc je velice snadný na upečení!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEit_MmQKZ9HPnD2gMkwJNkQVyjTxUMtoSsXxqkOTcmPX9iNo3VvxyCkR4Z7bnv2HuAinZ-WDc1Gz-rJtk2BGuB-DcbIG2VGR-iIxoZFVx0bQ6GUI6x_-E8Ps9FG2lOt-LISfqjUKbAFa8M/s320/ingredience.jpg)
50 g třtinového cukru
4 vejce
4 zralé banány
100 g pohankové mouky
100 g mandlové mouky
100 g rozpuštěného másla
1 lžíce kakaa
1 kypřící prášek
jedlé sody na špičku nože
špetka soli
1 lžička mleté skořice
hrst nasekaných ořechů (použila jsem mandle a lískové)
50 g hořké nasekané čokolády
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHicGRgfMGR05Zut34Srxep6_iGl_ACBgxr1GaPnTtlzVgzVRRoj-AMofLrQZM4yykt-oaKNq6GAitRoY2czwQxNb1zK9Bki_HoeEbV9oWmPclFwUzdlE999wiPR2IbgClhgxvkmGQ5qk/s320/postup.jpg)
170° | cca 60 min
1. Vejce vyšleháme s cukrem do bílé pěny. Poté přidáme banány, které vidličkou rozmačkáme a rozpuštěné (zchladlé) máslo.2. Přidáme zbytek ingrediencí (kromě oříšků a čokolády) a vyšleháme těsto.
3. Do připraveného těsta vmícháme oříšky a čokoládu a nalijeme do připravené formy vymazané máslem nebo vyložené pečícím papírem a nebo silikonové (může být klidně i dortová forma).
4. Pokud chcete můžete chlebíček ve formě před pečením ozdobit nahoře rozpůlenými banány nebo kousky čokolády.
5. Pečeme na 170° cca 60 min - vyzkoušejte test špejlí.
* Úvodní fotku jsem si vypůjčila ze svého receptu na klasický lepkový chlebíček. Ale to na chuti a tom, jak tenhle chutná a vypadá bezvadně nic nemění!
Žádné komentáře:
Okomentovat