Bezlepkový banánový chlebíček | Banana bread



Skvělý bezlepkový banánový chlebíček testovaný i na těch, kteří lepek jí. Některým v porovnání s kouskem lepkového, který měli před tím, chutnal více. A navíc je velice snadný na upečení!



50 g třtinového cukru
4 vejce
4 zralé banány
100 g pohankové mouky
100 g mandlové mouky
100 g rozpuštěného másla
1 lžíce kakaa
1 kypřící prášek
jedlé sody na špičku nože
špetka soli
1 lžička mleté skořice
hrst nasekaných ořechů (použila jsem mandle a lískové)
50 g hořké nasekané čokolády


170° | cca 60 min
1. Vejce vyšleháme s cukrem do bílé pěny. Poté přidáme banány, které vidličkou rozmačkáme a rozpuštěné (zchladlé) máslo.
2. Přidáme zbytek ingrediencí (kromě oříšků a čokolády) a vyšleháme těsto.
3. Do připraveného těsta vmícháme oříšky a čokoládu a nalijeme do připravené formy vymazané máslem nebo vyložené pečícím papírem a nebo silikonové (může být klidně i dortová forma).
4. Pokud chcete můžete chlebíček ve formě před pečením ozdobit nahoře rozpůlenými banány nebo kousky čokolády.
5. Pečeme na 170° cca 60 min - vyzkoušejte test špejlí.


* Úvodní fotku jsem si vypůjčila ze svého receptu na klasický lepkový chlebíček. Ale to na chuti a tom, jak tenhle chutná a vypadá bezvadně nic nemění!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram