Brownies s arašídovým máslem a čerstvě opraženými arašídy

Brownies s arašídovým máslem
Znáte přesně tu chvíli kdy se do něčeho zakousnete a nahlas si řeknete "no bože, mňam!" ? Tak já si to řekla přesně u tohoto. Doplnila jsem to čerstvě umletou, uvařenou kávou z moka konvičky.. no a byla jsem v nebi!



100 g kvalitní hořké čokolády
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
110 g másla
220 g cukru krupice
3 ks vejce
špetka soli

2 lžíce arašídového másla
nepražené, nesolené arašídy

1. Máslo nakrájíme na menší kousky, čokoládu nalámeme a společně rozpustíme nad vodní lázní. Až je čokoláda a máslo rozpuštěné, necháme mírně několik minut vychladnout. Postupně vmícháme cukr a jedno po druhém také vejce. Přimícháme špetku soli a obě mouky, dokud těsto není hladké.
2. Menší plech si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj naneseme těsto. 
3. Nepražené, nesolené arašídy si na rozpálené pánvi zprudka opražíme. Necháme vychladnout a poté je třením v rukách zbavíme slupky.
4. Na malé pánvičce si pomalu rozpustíme 2 lžíce arašídového másla. Až je rozpuštěné polijeme jim nachystané těsto. Nakonec posypeme arašídy a dáme péct do trouby na 180° na cca 10 min.
Brownies hlídejte, nemá být úplně propečené, ale uvnitř krásně vláčné a "mokré" a na povrchu upečené a popraskané. Takže raději o minutku méně, než více! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram