Znáte přesně tu chvíli kdy se do něčeho zakousnete a nahlas si řeknete "no bože, mňam!" ? Tak já si to řekla přesně u tohoto. Doplnila jsem to čerstvě umletou, uvařenou kávou z moka konvičky.. no a byla jsem v nebi!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
100 g kvalitní hořké čokolády
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
110 g másla
220 g cukru krupice
3 ks vejce
špetka soli
2 lžíce arašídového másla
nepražené, nesolené arašídy
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Máslo nakrájíme na menší kousky, čokoládu nalámeme a společně rozpustíme nad vodní lázní. Až je čokoláda a máslo rozpuštěné, necháme mírně několik minut vychladnout. Postupně vmícháme cukr a jedno po druhém také vejce. Přimícháme špetku soli a obě mouky, dokud těsto není hladké.
2. Menší plech si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj naneseme těsto.
3. Nepražené, nesolené arašídy si na rozpálené pánvi zprudka opražíme. Necháme vychladnout a poté je třením v rukách zbavíme slupky.
4. Na malé pánvičce si pomalu rozpustíme 2 lžíce arašídového másla. Až je rozpuštěné polijeme jim nachystané těsto. Nakonec posypeme arašídy a dáme péct do trouby na 180° na cca 10 min.
Brownies hlídejte, nemá být úplně propečené, ale uvnitř krásně vláčné a "mokré" a na povrchu upečené a popraskané. Takže raději o minutku méně, než více!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
Žádné komentáře:
Okomentovat