Dlouho mi kokosová smetana ležela v lednici a stále jsem si nebyla jistá na jaký recept jí chci vyzkoušet. V teplém dni mě napadla domácí zmrzlina a hned jsem si na alpro smetanu vzpomněla. Netušila jsem jak to výjde a jaká zmrzlina bude, ale musím říct, že to naprosto předčilo má očekávání! Je úžasná a budu jí dělat pravidelně - příště místo nastrouhané hořké čokolády použiju oreo sušenky, jahody, borůvky, oříšky.. pokaždé ji vyzkouším s něčím jiným! Má skvělou kokosovou chuť.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb8Gf1AeCqihwrgG7c5FaKd1kcujZ5RocNQqeeNXGgmEpRhPVSqQ-U8qtzEu7mi6iEZCe1_G6RG_vYt-uKjCZWpEb2rUACb7NMM7XPj_eEfa-yjMpZ3T9AlI14QdD3ZK3XEehg6-a0d_Y/s320/ingredience.jpg)
3 střední vejce
250 ml alpro kokosové smetany
80 g cukru
2 lžíce domácího vanilkového cukru
špetka soli
+ hořká čokoláda, oreo, ovoce, oříšky
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4guIELmbCShN-oImS328xRFBFPsUT6Ut5s0X-0iYzrDbI-pZ8QEVlYa4cYDgj-OuCGRsiSsRTk4KIpz5T_7FyoVGw6YVQVjJrBg9BqaAZ8lE9C_R0kMXpLEmg4APvJKKIchOkcor3L0o/s320/postup.jpg)
1. Bílky oddělíme od žloutků a se špetkou soli je vyšleháme v tuhý sníh, do kterého opatrně zašleháme polovinu cukru.
2. Žloutky vyšleháme s cukrem a smetanu šleháme až se začnou tvořit bublinky.
3. Do vyšlehaných žloutků přidáme vyšlehanou smetanu a bílky s cukrem. Vše opatrně promícháme a zamícháme nastrouhanou čokoládu nebo na kousky nakrájené ovoce, oříšky či rozdrcené sušenky.
4. Dáme do misky s víčkem a min. na 12h do mrazáku.
5. Podávala jsem dozdobené datlovým sirupem a mraženým ovocem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX2ydHvC_CX_m192ZN_12jOQWoeIpy_RchrQ1_DLFxNeySX_984b-Iun5aCmBreCiLh3Bu3BH-MdPJylL6zO7C5Eyew_vsmCRy1D6wqY8TI7DcHsenuynkdTPp7pSUaCY6AAe7nsz1uyU/s200/Podpis.jpg)
To vypadá přímo božsky ♥ Máš moc pěkný blog :) taky píšu, tak pokud by ses chtěla mrknout případně dát taky odběr, budu moc ráda :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz
OdpovědětVymazat