Žitné lívance s jahodovou dření

Do toho nádherného, slunečného počasí venku jsou jako dělané. Nadýchané, zdravé..

Lívance (4-6 lívanečků)
50 g žitné mouky
1 dcl mléka (rostlinné nebo kravské)
půl lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
1 lžíce kokosového cukru
1 vejce

Jahodová dřeň
hrst jahod
1 lžička kokosového cukru

1. Všechny ingredience dáme do mísy a vyšleháme v hladké těsto. Rozpálíme si pánev (nejlépe lívanečník) a nasucho usmažíme lívanečky.
2. Jahody očistíme a vidličkou, ponorným mixérem nebo ve food processoru, se lžičkou kokosového cukru, rozmačkáme na malé kousky. (dřeň můžeme dát vychladit do lednice a nebo rovnou podávat.)
3. Na lívance dáme jahodovou dřeň a můžeme dozdobit mandlemi, datlovým sirupem a ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram