Vepřová panenka plněná baby špenátem, jarní cibulkou a balkánským sýrem a šťouchané brambory

Ano, další vepřová panenka. Zdá se mi, že na tomto blogu to je už 7 recept - a zase jiná příprava, jiné chutě. A já stejně zase vymyslím další, znám se.


Neuvádím přesný poměr ingrediencí - není to třeba. Vše zvládnete bez toho, odhadem - není na tom co zkazit.

vepřová panenka
balkánský sýr
baby špenát
jarní cibulka
sůl, pepř, zelený nakládaný pepř
olej

Šťouchané brambory
brambory
jarní cibulka
kousek másla

1. Vepřovou panenku necháme v celku, pouze si ji rozdělíme na dva větší stejné kusy (nebo více, záleží na porcích) a očistíme ji. Ostrým delším nožem do ní vytvoříme "kapsu" do které budeme plnit směs - nepropichujte ji úplně na skrz, aby nám náplň na druhé straně nevytekla.
2. Baby špenát si nasekáme na menší kousky, jarní cibulku i s natí na jemno a vše dáme do misky, do které nadrobíme balkánský sýr, Pořádně promícháme. Touto směsí plníme vepřovou panenku. Nebojte se jí naplnit dost, baby špenát se lehce spaří. Poté stranu kde je díra uzavřeme páratky.
3. Naplněnou panenku si osolíme, opepříme a naložíme do trochy oleje a podrceného zeleného pepře. Necháme v lednici odležet.
4. Rozpálíme si pánev. Až je opravdu rozpálená, zprudka na ní osmahneme ze všech stran naloženou panenku. Poté jí přendáme do zapékací mísy/pekáčku a dáme péct na 180° cca 15-20 min. Dokud není uvnitř upečená, ale nepřesušená. Pustí trochu šťávy, kterou poté při servírování maso a brambory polijeme.

Šťouchané brambory
Oškrábeme brambory, nakrájíme na čtvrtky a dáme klasicky vařit. Až jsou měkké scedíme je a pošťoucháme. Přidáme k nim kousek másla, a na jemno nakrájenou jarní cibulku i s natí a promícháme.

Můžeme k tomu servírovat lehký salát - baby špenát, rajče, balkánský sýr a rozmarýnový olivový olej.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram