Cibulový koláč

Cibulový koláč
Naprosto úžasný, do druhého dne nezbyl ani kousek. Vyzkoušejte, zamilujete si ho jako u nás doma! Tenhle týden budu dělat hned další.


Těsto
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
150 ml mléka
15 g droždí
5 lžic olivového oleje
1 lžička soli

Cibulová náplň
400 g cibule
máslo
3 střední vejce
200 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
sušený rozmarýn, sůl, pepř

cherry rajčátka
parmezán (či jiný druh sýru, nebo ho vynechejte)

1. Všechny ingredience dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto (kvásek neděláme!). Půl hodiny ho necháme odpočinout a zatím si připravíme náplň.
2. Formu na koláč si vyložíme pečícím papírem (aby držel tak formu lehce vymažeme máslem). Těsto se snažíme vyválet do kulata (pracuje se s ním moc dobře i rukama, nelepí a netrhá se - původně jsem ho sestavila na pizzu, recept najdete taky na blogu). Vyválené těsto dáme do formy, dno propícháme vidličkou a naplníme cibulovou směsí. Nahoru poklademe rozpůlené rajčátka a dáme péct do trouby na 180° cca 30 min. 5 min před vytažením jsem na něho nastrouhala hoblinky parmezánu, kterým jsem dozdobovala i poté na talíři při servírování.

Cibulová náplň
1. Cibuli si očistíme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Ve vyšší pánvi si rozpustíme kus másla a přidáme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Poté necháme zchladnout.
2. Vejce vidličkou vyšleháme a přidáme smetanu, sůl, pepř, rozmarýn a prolisujeme dva stroužky česneku. Přidáme vychladlou cibuli a pořádně promícháme.

Cibulový quiche


Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram