Zdravý dýňový koláč s jablky

Dýňový koláč s jablky



160g špaldové mouky
100g třitnového cukru
1dcl oleje 
1 a půl lžičky kypřícího prášku
2 lžíčky mleté skořice
2 vejce
špetka soli

1 jablko

1. Vejce a cukr vyšleháme, přidáme olej a dýňové pyré. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, skořicí a přimícháme ke směsi s vejci. Šleháme v hladké těsto, které naplníme do koláčové formy.
2. Jablko nakrájíme na tenké plátky, které potom vyskládáme na těsto. Pečeme cca 30 min. při 170°
3. Jablka jsem 5 min. před vytažením z trouby jen lehce potřela rozpuštěným máslem a posypala třtinovým cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram